17
apr
2012

Anbudsvågen får fler Värmländska företag att göra affärer med offentlig sektor

Pressinbjudan till seminarium den 4 april i Hammarö

När: onsdag 4 april, kl 14–17 Plats: Folkets hus, Skoghall (Gunnarskärssalen) Anmäl dig senast 30 mars på foretagsammavarmland.se

 

Under våren 2012 håller Anbudsvågen en regional föreläsningsturné runt om i Värmland där vi inspirerar värmländska småföretagare att börja göra affärer med offentlig sektor. Projektet drivs i samarbete med ALMI – Företagsamma Värmland.

Den 4 april är vi i Värmlands företagsvänliga kommun Hammarö.

Det skrivs allt för mycket negativt i pressen om offentlig upphandling och vi vill slå hål på många av de myter som finns. Det finns menar vi tvärtom många fördelar med att göra affärer med kommuner och landsting. Framförallt är det mycket mer betalningssäkert och marknaden är inte lika konjunkturkänslig.

Syftet är att sporra det lokala näringslivet att börja göra affärer med den offentliga sektorn.

Vi för fram ett perspektiv och en verklighetsbild om hur offentlig upphandling går till i verkligheten som det kan vara lite knepigare för kommunens företrädare att själva berätta om.  Vi understryker de stora möjligheter som finns för lokala företagare att påverka kommunen genom att ligga på, visa att man finns och marknadsföra sig. Många företagare utgår ifrån att kommunen ska vara experter på just deras område och det blir lätt irritation när man upptäcker att dom inte är det när anbud väl läggs. Vad småföretagare måste inse är att det är precis lika viktigt att marknadsföra sig för såväl privat som offentlig marknad.

Vår föreläsare Fredrik Tamm har sedan början av 2000-talet aktivt arbetat för sundare affärer inom offentlig förvaltning. Fredrik är också sedan flera år moderator för Upphandlingsdagarna, där den offentliga affären ständigt står i fokus. Anbudsvågen drivs av DoubleCheck och projektidén är delfinansierad av Tillväxtverket.

Välkomna till vår nästa föreläsning i Hammarö kommun, Folkets Hus, onsdag 4 april, kl 14–17. Se hela programmet »

Kontakta gärna mig för mer information Med vänlig hälsning

Markus Oelandius Tel: 073 461 59 10  E-mail: markus.oelandius@doublecheck.se