08
jul
2013

DoubleCheck väljer Creditsafe till ny strategisk partner för att analysera den offentliga marknaden

DoubleCheck har gjort en unik kartläggning över den offentliga marknadens storlek. Totalt har Sveriges kommuner och landsting betalat ut 555 miljarder kronor till sina 177 600 leverantörer.

Inför arbetet med att definiera och analysera hela den offentliga marknadens affärsvärde har vi valt Creditsafe som vår strategiska partner. Creditsafe och DoubleCheck har tidigare erfarenhet av framgångsrikt affärssamarbete under perioden 2008-2010. Den gången ledde samarbetet fram till tjänsten Leverantörskontroll som Göteborgs stads upphandlingsbolag har använt sedan 2009 och som idag har över 1 000 användare. Leverantörskontrollen är en viktig funktion för att säkra att stadens inköp görs av seriösa leverantörer.

”Vi ser fram mot ett spännande samarbete med Creditsafe där vi tillsammans erbjuder tjänster för en bättre fungerande offentlig ekonomisk förvaltning. Vår tjänst Leverantörskontroll är bara en i mängden av stödtjänster som kommuner och landsting kan använda sig av för att få bättre kontroll över sina inköp”, berättar Fredrik Tamm vd för DoubleCheck AB.

”Självklart är det roligt att DoubleCheck valt att samarbeta med oss igen. Creditsafe satsar stort inför framtiden, för att konstant erbjuda våra kunder de bästa lösningarna inom kredit- och affärsinformation. Vi har idag många kunder inom stat, kommun och landsting, och med den kompetens och erfarenhet som DoubleCheck besitter blir de en viktig partner för att ytterligare stärka vår position på den offentliga marknaden”, säger Sandra Andersson, marknadsansvarig på Creditsafe.

Faktaruta
DoubleChecks marknadsrapport baserar sig på verifikat från samtliga kommuner och landstings leverantörsreskontror under 2012, totalt är 177 600 leverantörer identifierade. Detta innebär att de 555 miljarder som betalats ut är en bruttokostnad, varav 243 miljarder betalats ut från landstingen och 312 miljarder från kommunerna. Informationen finns nedbruten både på bransch och geografiskt. Tillvägagångssättet ger en exakt bild av utbetalningar vilket efterfrågats i debatten kring den offentliga marknadens totala värde.

För mer information, kontakta:
Fredrik Tamm, vd DoubleCheck, 070-712 43 57, fredrik.tamm@doublecheck.se
Sandra Andersson, Marknadsansvarig Creditsafe, 070-030 36 37, sandra.andersson@creditsafe.se

Om DoubleCheck AB
DoubleCheck är en ledande marknadskonsult på den offentliga marknaden. Med kunskap, erfarenhet och lösningar påverkar vi den offentliga marknaden. Vi skapar förutsättningar för fler sunda, trygga och långsiktiga affärer. Vi hjälper också företag att etablera sig på den offentliga marknaden. Verksamheten är uppdelad inom tre affärsområden: Rådgivning, analys och Marknadsinstitutet. www.doublecheck.se.

Vill du läsa mer om hur den offentliga marknaden fungerar, klicka här!

Om Creditsafe
Creditsafe är Europas mest använda leverantör av kredit- och affärsinformation. För er som har ett behov av att snabbt och enkelt kunna göra kreditbedömning på företag och privatpersoner, erbjuder Creditsafe ett komplett utbud av kredit- och marknadstjänster både via webben och genom skräddarsydda integrerade lösningar. www.creditsafe.se

Om Marknadsrapporten
Rapporten om den offentliga marknaden baseras på samtliga kommuner och landstings leverantörsreskontror. Den ger en exakt bild över alla utbetalningar. Informationen har kompletterats med bransch och företagsinformation för att ge en exakt jämförelse mellan branscher och konkurrenter.
De största leverantörerna i rapporten är:
NCC Construction, Keolis, Apoteket Farmaci, Skanska, Nobina, Peab, Martin & Servera, Atea, MTR Stockholm, YIT, Menigo Foodservice. Läs mer om marknadsrapporten »